[VIDEO]Priroda jedina profitira od koronavirusa

71

Turisti i turizam, prepuni gradovi, trgovi i ulice poznati su kao glavni onečišćivaći planete. Uslijed karantene, stanovništvo se povuklo u svoje domove. Istovremeno, dupini, labudovi, patke i druge životinje izašle su. Zrak se pročistiom, a voda postala bistra i čista. Osobito u Veneciji, piše New York Post. Od 9. ožujka talijanske vlasti naredile su stanovništvu nacionalnu karantenu.  Francesco Delrio s oduševljenjem je komentirao: „Venecija nije vidjela čistu vodu u kanalima jako dugo. I dupini se pojavljuju. Priroda je pritisnula gumb za resetiranje.“

korona
Izvor: Putoholičari.hr

Dupini su viđeni najčešće u sardinijskom gradu Cagliariju, a čista voda posljedica je manjeg prometa brodicama koje obično izbacuju sediment na površinu, kaže direktor Konzorcija za upravljanje istraživačkim aktivnostima u Venecijanskoj laguni Pierpaolo Campostrini. Čista voda znak je nade za Veneciju koja je samo nekoliko mjeseci ranije doživjela apokaliptičnu poplavu.

Prisjetimo se, Italija je trenutno žarište koronavirusa. Trenuno je potvrđeno 47 021 slučajeva koronavirusa u Italiji, 4 032 ljudi je umrlo od koronavirusa, a oporavljeno se njih 5 129.

Komentari