Brojni svjetski mediji javili su da je negdje oko pet sati po našem vremenu kada je objavljeno jasno vodstvo Trumpa u utrci za Bijelu kuću pala stranica na kojoj je moguće zatražiti useljenje u Kanadu ili državljanstvo.

Kao zanimljivost dramatične izborne noći u SAD-u brojni svjetski mediji javljaju o navali na službenu stranicu na kojoj je moguće zatražiti useljenje u Kanadu ili državljanstvo, a Business Insider ističe da im je jedan od najčitanijih članaka na stranici onaj pod naslovom ‘Kako preseliti u Kanadu i postati kanadski državljanin’.

Internetska stranica kanadskog ureda za imigraciju nekoliko se puta rušila u utorak navečer dok je Trump preuzimao vodstvo u nekoliko velikih država a njegovi izgledi za pobjedu rasli.

U Novom Zelendu imigracijski dužnosnici su izjavili za Reuters uoči glasovanja da je internetska stranica New Zealand Now, koja se bavi dozvolama boravka i studentsim vizama, imala 1593 registracije američkih građana od 1. studenoga – što je više od 50 posto u samo sedam dana u usporedbi s tipičnom mjesečnom registracijom.

Posjet američkih građana toj stranici narastao je gotovo 80 posto na 41.000 od 7. listopada do 7. studenoga, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Izvor: Poslovni.hr