Nogometna legenda Diego Maradona umro je u dobi od 60 godina

42

Diego Maradona umro je od srčanog udara manje od mjesec dana nakon što je napunio 60 godina. Legenda argentinskog nogometa umrla je kod kuće samo tri tjedna nakon operacije na mozgu. Maradona je osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom 1986. godine, izbacivši Englesku s turnira u meču u kojem je postigao neslavni gol “Božja ruka” i još jedan – za koji se smatra da je jedan od najvećih ciljeva svih vremena.

Smatran je jednim od najvećih igrača svih vremena na terenu, njegov život izvan terena bio je jednako zloglasan usred borbi s ovisnošću o drogama i alkoholu. 1991. godine kada je napustio klub, dobio je 15-mjesečnu suspenziju zbog kršenja droga. 1994. godine izbačen je sa Svjetskog prvenstva u Americi nakon što je pao na testu droge, prije nego što se 1997. povukao iz nogometa. 1999. i 2000. odveden je u bolnicu s srčanim problemima te mu je drugi put trebao respirator za disanje. 2004. godine ponovno je liječen u bolnici zbog ozbiljnih srčanih i respiratornih problema povezanih s zlouporabom droga. Prošao je dvije želučane premosnice kako bi kontrolirao svoju težinu i liječio se zbog konzumacije alkohola.

U siječnju je operiran na zaustavljanju krvarenja u želucu, a u srpnju je operiran na koljenu. Prije tri tjedna primljen je u bolnicu na operaciju krvnog ugruška u mozgu, prije nego što je otpušten da se oporavi kod kuće. Tamo je umro u srijedu. Tužnu vijest potvrdio je Maradonin odvjetnik. Maradona je napustio bolnicu 11. studenog samo osam dana nakon što je primljen na hitnu operaciju mozga.

Izvor: Daily Mail

Komentari