Najljepši božićni dar! Iz teške borbe s bolešću malena Mila izašla kao pobjednica!

53
Foto/Facebook

Divna vijest uoči Božića stigla je iz dječje bolnice u Philadelphiji.
Malenoj Mili Rončević, djevojčici čija je priča prije pola godine ujedinila Hrvatsku, uspješno je presađena koštana srž. Milin djed Vladimir Rončević potvrdio je kako je presađivanje koštane srži obavljeno 1. studenog. Mila se odlično oporavlja, liječenje se odvija prema planu.

Mila je iz ove teške borbe izašla kao pobjednica. Priča o Milinoj bolesti, akutnoj mijeloičnoj megakariocitnoj leukemiji i nadljudskoj borbi njezinih roditelja da djevojčici osiguraju nastavak liječenja u filadelfijskoj bolnici dirnula je Hrvatsku.

U rekordnom vremenu, u svega tjedan dana prikupljeno je gotovo 40 milijuna kuna za Milin nastavak liječenja u Americi. Obitelj Rončević prodala je obiteljsku kuću i osnovala zakladu “Mila za sve”. Uz podršku cijele Hrvatske Mila je s roditeljima otputovala u Ameriku, po novu nadu za život. Ondje joj je presađena koštana srž.

Mila je sjajno, ona je takva osoba da i kad joj je loše, ona je dobro. Ona je puna energije i veliki je borac i ja vjerujem da je veliki dio svega ovog što se događa leži i u tome što je ona takav karakter kakav je, i fizički i mentalno”, kazao je Milin djed Vladimir Rončević za RTL.

Mila je s godinu dana oboljela je od teškog oblika leukemije. Liječena je u riječkoj Dječjoj bolnici Kantrida. Primila je nekoliko kemoterapija, nastupila je remisija, ali joj se stanje lani naglo pogoršalo.

Redovito komuniciram s Milinim roditeljima, povremeno primam i medicinsku dokumentaciju. Naravno da ne sudjelujem više u Milinu liječenju i naravno da mi je zbog toga i vrlo teško komentirati. No, to me ne sprečava da joj pošaljem najbolje želje i najpozitivnije vibracije”, izjavila je za RTL prof. dr. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

 

Komentari