Klinički bolnički centar Rijeka je raspisao natječaj u kojem se traži 16 specijalizanata različitih specijalnosti, priopćili su u utorak iz KBC-a Rijeka.

Bolnica tako poziva mlade liječnike da se prijave na natječaj za specijalizacije iz kliničke radiologije, kardiologije, ortopedije i traumatologije, medicinske biokemije i laboratorijske medicine, dječje kirurgije, vaskularne kirurgije, pulmologije, nuklearne medicine, te po dvije iz ginekologije i opstetricije, onkologije i radioterapije, neurologije i psihijatrije.

Krajnji rok za podnošenje prijave na natječaj je 14. kolovoza 2018. godine.

Specijalizacije, u pravilu, traju od četiri do šest godina, a nakon položenog specijalističkog ispita obveza je liječnika ostati raditi u bolnici u vremenu istovjetnom trajanju specijalizacije.

Kako su priopćili iz KBC-a Rijeka, ovim natječajem za specijlizante iskazali su prvi dio potreba za specijalizantima i najavili novi natječaj za ostatak specijalnosti do kraja godine.

Cilj KBC-a Rijeka je privući mlade liječnike iz cijele Hrvatske i pružiti im mogućnost profesionalnog razvoja kako bi ostvarili svoje potencijale osobito kada se zna da jednom dobivena specijalizacija jamči sigurno radno mjesto i redovita primanja.