Članovi CEO u Šibeniku – Predsjednica Grabar-Kitarović poslovnoj eliti predstavila investicijske potencijale Hrvatske

67

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovič nazočila je gala večeri za članove Chief Executive Organization (CEO) koja je upriličena prigodom njihova boravka u Šibeniku.

CEO okuplja oko 1.700 članova, rukovoditelja nekih od najvećih američkih i svjetskih tvrtki kojima će, na krstarenju od Italije do Turske, postaje u Hrvatskoj biti Šibenik i Dubrovnik.
Zaželjevši im ugodan boravak u Hrvatskoj predsjednica Grabar – Kitarović pozvala je ugledne poslovne ljude da istraže hrvatske ulagačke komparativne prednosti i poticajne mjere koje promiču ulaganja. Predsjednica je naglasila povoljan geografski položaj Hrvatske na sjecištu zapadne i jugoistočne Europe, povoljan za transport, istaknuvši pritom riječne i morske luke te razvijenu cestovnu i zračnu infrastrukturu. Predsjednica je, kao ulagački atraktivne, posebno izdvojila sektore turizma, ICT-ja, automobilsku, farmaceutsku, prehrambenu i tekstilnu industriju naglasivši kako u navedenim sektorima hrvatska ima dugu tradiciju i suradnju s brojnim velikim svjetskim tvrtkama te kreativnu, visokokvalificiranu te iznimno radišnu radnu snagu.
Upoznala ih je i s Inicijativom triju mora, pokrenutom zajedno s 11 srednjoeuropskih država članica Europske unije s ciljem jačanja gospodarske suradnje, posebno na polju digitalizacije, transporta i energetike.

Komentari