Hoće li delikventi kojima su se na meti našli Boltovi romobili biti sankcionirani?

1457

Dana 15. siječnja na riječke ulice i kvartove postavljeni su Boltovi e-romobili. Niti mjesec dana nakon, točnije 8. veljače, jedan romobil pronađen je u kontejneru, a jedan u Rječini o čemu smo vas izvijestili. 

Proteklog vikenda još su dva romobila pronađena u Rječini te jedan u Mrtvom kanalu o čemu smo također pisali. Tim povodom, obratili smo se Boltu s pitanjem koji su njihovi koraci nakon ovakvih događaja, zna li se tko su prekršitelji i hoće li biti sankcionirani te imaju li e-romobili bilo kakav vid osiguranja. Iz Bolta su nam odgovorili:

“Upoznati smo s tim incidentima, ali nažalost ne znamo tko su bili počinitelji. Čim smo saznali za te situacije, romobile smo locirali i uklonili kada nam se ukazala povoljna prilika za izvlačenje.

Kako smanjili broj ovakvih incidenata, uspostaviti ćemo dijalog s Gradom Rijekom i policijom s kojima ćemo pronaći zadovoljavajuće rješenje za ovakve situacije – što uključuje i sankcije počinitelja djela koja štete gradu i Boltu.

Bolt romobili su stavljeni svima na raspolaganje po pristupačnim cijenama, a time uvijek moramo računati i na moguće pojave incidenata kao što je ovaj. Mogu reći da je većina građana zadovoljna s uslugom i sretna što je Rijeka predvodnik globalnog pokreta uvođenja mikromobilnosti.

Ovom prilikom bi skrenuo pozornost na sve građane koji romobile koriste na ispravan način, koji nastoje svoj grad održati urednim i uzor su mlađim generacijama. Razloga za zadovoljstvo imamo puno, a uz pomoć građana, medija i lokalnih vlasti ovakve incidente ćemo efikasnije i minimalizirati.”

Komentari