Želite se prijaviti za cijepljenje? Od sada to možete i online!

41

Web platforma Cijepi se jučer je puštena u probni rad. Sada, preko web platforme Cijepi se mogu se svi prijaviti za cijepljenje protiv Covida-19 koji to do sada nisu učinili pozivom liječniku obiteljske medicine. Za prijavu je potreban OIB ili MBO, a oni koji ne koriste Internet mogu se prijaviti preko besplatnog telefona 0800 0011.

Važno je naglasiti da osobe koje su se prijavile za cijepljenje liječniku obiteljske medicine, ne trebaju se ponovo prijavljivati preko portala. Osobe u dobi od 65 godina i starije prijavom na cijepljenje putem portala ili putem izabranog liječnika obiteljske medicine ostvarit će prednost u dodjeli termina za cijepljenje u odnosu na osobe mlađe životne dobi.

Osobe mlađe od 65 godina s kroničnim bolestima koje predstavljaju veći rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19 (osobe s respiratornim, kardiovaskularnim, malignim bolestima, bolestima bubrega, dijabetesom, imunodeficijencijama) prioritetno će dobiti termin za cijepljenje prijavom na cijepljenje putem izabranog liječnika obiteljske medicine, prenosi Net.hr.

U objavi na stranici stoji: “Velika većina odraslih građanki i građana može se cijepiti, a trajne kontraindikacije za cijepljenje su izrazito rijetke. Zdravstvena stanja zbog kojih cijepljenje treba odgoditi, ili zbog kojih se netko trajno ne može cijepiti, utvrđuje liječnik prilikom cijepljenja (povišena tjelesna temperatura, akutna bolest, poznata preosjetljivost na sastojke cjepiva i teže reakcije pri prethodnoj dozi cjepiva).”

Komentari