Evo što je transparetnost! Plaća gradskih zaposlenika u Svetoj Nedelji ovisit će o ocjeni građana!

50

Sveta Nedelja u Zagrebačkoj županiji prvi je grad u Hrvatskoj koji će svojim građanima omogućiti ocjenjivanje rada gradskih zaposlenika, a što će se odraziti na njihove plaće.
Grad Sveta Nedjelja je ovim potezom visoko podigao letvicu i postavio novu, mnogima u Hrvatskoj nedohvatljivu razinu transparentnosti.
Usto, prvi u Hrvatskoj uvode javnu objavu svih ugovora, narudžbenica i faktura…

Prvi u Hrvatskoj uvodimo ocjenjivanje zaposlenika od strane građana te plaće i nagrade prema ocjenama čime zapravo uvodimo fiksni i varijabilni dio dohotka. Naime, danas smo predstavili aplikaciju kroz koju će građani moći ocijeniti zaposlenike nakon korištenja usluge unutar gradske uprave. Nadalje, zaposlenici gradske uprave će se moći i međusobno ocjenjivati, a rezultat tog procesa će bit rang lista zaposlenika prema ocjenama. U drugom koraku ćemo gradskom vijeću predložiti smanjenje plaća svim zaposlenicima u iznosu od 10%.

Potom ćemo im u svakom kvartalu isplaćivati nagrade na sljedeći način:
• 5% najlošije ocijenjenih neće dobiti nagradu (imat će primitke 10% manje od trenutnih)
• Sljedećih 20% će dobiti nagradu u iznosu polovine iznosa koji im je umanjen (imat će primitke zbrojeno plaća plus nagrada 5% niže od dosadašnje plaće)
• Srednjih 50% ocijenjenih će dobiti nagradu u istom iznosu za koji im je umanjena plaća (dakle plaća + nagrada će biti jednaki dosadašnjoj plaći)
• Sljedećih 20% ocijenjenih će dobiti nagradu u iznosu većem od umanjenja plaće (plaća + nagrada će biti 5% veći iznos od dosadašnje plaće)
• Najbolje ocijenjenih 5% će dobiti nagradu u dvostruk većem iznosu od umanjenja plaće (plaća + nagrada će biti 10% veći iznos od dosadašnje plaće).

Ocjenjivanje zaposlenika kreće od 1. ožujka 2020. godine. Ukoliko gradsko vijeće usvoji takvu odluku, a vjerujem da hoće, to će se prvi puta vidjeti na plaćama 1. srpnja 2020. godine. Ocjenjivanje će se vršiti na način da prilikom korištenja usluge gradske uprave građanin od zaposlenika dobije četveroznamenkastu šifru koji će unijeti u aplikaciju kako bi mogao pristupiti ocjenjivanju tog zaposlenika.

NOVA RAZINA TRANSPARENTNOSTI
Prvi u Hrvatskoj uvodimo i javnu objavu svih ugovora, narudžbenica i faktura kako bi se vidjeli i dokumenti na koje su fakture povezane. Tu prikazujemo sve dokumente, pa čak i one koji su ispod 20 000 kuna što po zakonu o javnoj nabavi nije obavezno objavljivati. Jedini izuzetak su, ukoliko ćemo imati takvih slučajeva, ugovori ili fakture vezani za socijalnu skrb. Već ranije smo predstavili i novi GIS kroz koji smo podignuli razinu transparentnosti prostornih planova, infrastrukture i rješavanja komunalnih problema kroz aplikaciju Popravimo.hr. Isto tako smo prvi u Hrvatskoj uveli mjerenje elektromagnetskog zračenja u stvarnom vremenu uz online objavu istih u suradnji s Končar institutom kako bi naši građani imali uvid u stvarne razine zračenja. To je razina transparentnosti na svim područjima koja u Hrvatskoj još nije viđena do sada.

Nakon najvećeg lokalnog poreznog rasterećenja, Sveta Nedelja na ovaj način još jednom podiže ljestvicu za cijelu državu, ovaj put u području transparentnosti i podizanja efikasnosti javnog sektora te dokazujemo da se može bolje!
Za kraj bih zamolio za razumijevanje ukoliko u početku rada aplikacija se možda jave kakve poteškoće, a otvoreni smo i za prijedloge za dodatna unapređenja.”, objavio je na službenom profilu Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje.

TRANSPARENTNOST NA NAJVIŠOJ RAZINI RHPrvi u Hrvatskoj uvodimo ocjenjivanje zaposlenika od strane građana te plaće i…

Objavljuje Dario Zurovec – gradonačelnik Grada Svete NedeljePetak, 21. veljače 2020.

Komentari