Bečki fijakeri umirovljenicima dostavljaju besplatne obroke

19
Jürgen Beilein

Središtem austrijske prijestolnice ovih dana ne prometuju brojni fijakeri koji bi inače vozili turiste dok razgledavaju grad. No uslijed epidemije koronavirusa ove turističke atrakcije dobile su novu funkciju. Naime, u suradnji s hotelom InterContinental i drugim volonterima fijakeri su prethodnog tjedna besplatnim toplim obrokom počeli opskrbljivati starije osobe koje su osobito ugrožene koronavirusom.

Bečki fijakeri umirovljenicima dostavljaju besplatne obroke_2 © Jürgen Beilein
Bečki fijakeri umirovljenicima dostavljaju besplatne obroke © Jürgen Beilein

 

S obzirom na to da je ovaj luksuzni bečki hotel u trećem okrugu trenutno zatvoren, njegova je uprava na ovaj način odlučila pomoći svojim najranjivijim sugrađanima. Kuhinja hotela priprema približno 250 obroka na dan, a volonteri ih na kućne adrese umirovljenika dostavljaju automobilom, biciklom, a odnedavno i fijakerom.

Starije osobe za ovu se uslugu mogu prijaviti do 17 sati, a sljedećeg dana dobiju besplatno predjelo i glavno jelo te primjerak dnevnih novina u kojima mogu uživati u sigurnosti svog doma. Uključivanje fijakera u ovu akciju oduševilo je brojne građanke i građane Beča. Osim što tako čine dobro djelo, šetnja godi i konjima koji s obzirom na trenutni manjak posla nemaju mnogo prilika za razgibavanje.

Bečki fijakeri umirovljenicima dostavljaju besplatne obroke © Jürgen Beilein
Jürgen Beilein

 

Ova hvalevrijedna akcija trebala bi trajati do 13. travnja, a začetnici ideje navode kako postoji mogućnost da će se inicijativa produžiti.

 

Komentari