Proizvodi s OPG-ova Vukovarsko-srijemske županije za stanovnike grada Zagreba

15

Vukovarsko-srijemska županija uključila se u humanitarnu akciju za pomoć stanovnicima grada Zagreba, stradalima u potresu.
Županija je odlučila pomoći u prehrambenim proizvodima poljoprivrednih proizvođača – OPG-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije, koji se konzumiraju u vrijeme uskrsnih blagdana.

opg

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Vinkovcima utovaren kamion s poljoprivrednim proizvodima OPG-ova Vukovarsko-srijemske županije koji je krenuo put Zagreba. Glavni grad Hrvatske doživio je velike štete nakon nedavnog potresa, a pomoć u prehrambenim proizvodima namijenjen je stanovnicima grada u potrebi.
Vukovarsko-srijemska županija nastoji barem djelomično ublažiti posljedice nakon potresa Zagreba i okolice, te putem ove donacije prehrambenih artikala, proizvedenih na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Vukovarske-srijemske županije, nastoji pomoći onima kojima je potrebna u vrijeme nadolazećeg blagdana.
Usto, ova donacija je jedan oblik mjera otkupa proizvoda malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda, u današnjim uvjetima na tržištu, kako bi ostvarili barem dio planiranih prihoda, a hrana, koja se inače koristila u vrijeme uskrsnih blagdana, a osobito sezonskog i ograničenog roka uporabe, dođe do onih kojima je životno potrebna. Predaja robe biti će u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Cilj ove humanitarno-gospodarske akcije u Velikom tjednu, pred sam Uskrs, je da u novonastaloj situaciji nakon mjera Vlade RH, dodatno pomognemo našim OPG-ovima, poljoprivrednicima ali i najpotrebitijima u našoj županiji i najugroženijim građanima Grada Zagreba, stradalima u potresu“, kazao je župan Božo Galić.

U pošiljci je oko 3,5 tona domaćih proizvoda sezonskog karaktera otkupljenih od 20-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Riječ je o suhomesnatim proizvodima, jajima, povrću, salati, tjestenini, gljivama, mladom luku i drugim sezonskim proizvodima koji su ujedno i prigodnog karaktera.

Naše kolege iz Društva Crvenog križa Zagreb imale su zadatak pružiti pomoć i smještaj stanovnicima stradalima u potresu te je ova hvale vrijedna donacija Vukovarsko-srijemske županije, u vrijednosti oko 200.000 kuna i težine oko 3,5 tone, sigurno će dobro doći svima koji su ostali bez krova nad glavom. Želja nam je da i oni osjete barem malo dio blagdana, kao i prethodnih godina, u vrijeme kada je bilo sve u redu. Ovo je poseban osjećaj, jer Slavonija pomaže onima kojima je pomoć potrebna jer svi se sjećamo svibnja 2014.godine u vrijeme katastrofalne poplave na području županjske Posavine, a prvi koji su nam priskočili u pomoć su bili naše kolege iz Hrvatskog Crvenog križa i prva pomoć koja nam je stigla je pomoć upravo iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Izražavam i zahvalnost našoj Županiji što je izdvojila velika sredstva kako bismo mi mogli sada pomoći njima za ublažavanje posljedica potresa koji je pogodio sve stanovnike Zagreba i okolice“, kazao je Branko Tomić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Komentari