Žrtva online prijevare podnijela kaznenu prijavu rapskoj policiji

32

Iz Policijske uprave primorsko goranske pozivaju građane na povećani oprez pri korištenju neprovjerenih internetskih sadržaja budući da mogu postati žrtvom prijevara.
Tako je ovih dana rapska policija zaprimila kaznenu prijavu građanke koja je materijalno oštećena prilikom dogovaranja kredita putem interneta.
Vjerujući naime objavljenom lažnom oglasu na jednoj od društvenih mreža o povoljnom kreditiranju, uplatila je traženi iznos za tzv. obradu kredita,  te je time materijalno oštećena za oko sedam tisuća kuna jer traženi kreditni zajam nikada nije dobila.

U cilju zaštite građana, kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela prijevare, policija savjetuje da budu vrlo oprezni kome se obraćaju za financijsku pomoć i s kime sklapaju ugovorne odnose i pod kojim uvjetima.

Ako baš morate tražiti pozajmice novca izvan službenih bankarskih institucija, provjerite je li tvrtka koja se oglašava putem interneta u Sudskom registru  i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija RH. U slučaju bilo kakve sumnje na počinjenje ovakvog kaznenog djela, odmah pozovite policiju na broj 192!

Komentari