Vikend rekorder zaustavljen u Kastvu, izmjereno mu 2,34 promila alkohola u krvi

37

U vikend akciji na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija zabilježila je 277 prometnih prekršaja: 115 prekršaja prekoračenja brzine, 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj  upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 79 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina izmjerena je jučer, 31. svibnja oko 13.20 sati kod vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila marke Peugeot, krapinskih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba brzinom od 182 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.
Najveća koncentracija alkohola izmjerena poslije ponoći 30. svibnja 37-godišnjem vozaču  osobnog vozila marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom na području Kastva.

Ovaj je 37-godišnjak najprije odbio, a potom nakon upozorenja pristao na provjeru alkoholiziranosti. Utvrđeno mu je 2,34 promila alkohola u krvi. Isključen je iz prometa, pri čemu je vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike tijekom njihova postupanja te pokušao napustiti mjesto događaja. Priveden je u službene prostorije policije, a protiv njega podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnja pod utjecajem alkohola) i iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba).

Tijekom vikenda alkotestirano je 95 vozača, kod 35 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola.
Zatečena su i  tri recidivista u prometu, i to u prekršajima prekoračenja  brzine, vožnje pod utjecajem alkohola  i droga.
Svi sudionici u prometu kojima su utvrđeni prekršaji bit će sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Inače, tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 14 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene..

 

Komentari