[VIDEO] Plenković: “Razmišljamo o relaksaciji mjera, slijedeći preporuke epidemiologa i vodeći računa o zdravlju građana”

27

Izazovi pred nama imaju tri aspekta, jedan je da nastavimo s politikom koja neće dovesti do bilo kakvog problema u okviru zdravstvenoga sustava, to znači da moramo nastaviti s nabavom kvalitetne zaštitne opreme, da moramo zahvaliti na požrtvovnosti naših liječnika, medicinskih sestara, cijeloga zdravstvenog osoblja, da isto tako u ovoj fazi moramo još provoditi restriktivne mjere, naravno, kalibrirajući ih potrebama hrvatskog gospodarstva i što normalnijem funkcioniranju vitalnih aktivnosti. Mislim da smo zasad uspjeli postići dobar balans. Naš je cilj da sve te mjere relaksiranja budu primjerene epidemiološkim procjenama i preporukama da ne bi slučajno s naglim relaksiranjem došlo do širenja zaraze i povećanja broja oboljelih. Treći je dugoročni aspekt, gdje naravno očekujemo da najrazvijenije zemlje, koje predvode trenutno u istraživanjima, naprave konkretne verificirane iskorake kada je riječ o eventualnom pronalasku lijeka ili pak cjepiva. Želim apelirati na sve naše sugrađane da se ponašaju odgovorno kao i dosada“, izjavio je premijer Andrej Plenković nakon održane dvosatne video-konferencije sa znanstvenicima iz raznih disciplina na temu aktivnosti hrvatske Vlade u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Kroz tjedne koji su pred nama zajednički ćemo donositi procjene o dinamici relaksiranja, ali opet vodeći računa o zdravlju“, poručio je.

Komentari