Veliki most u Baltimoreu urušio se u rijeku s autima nakon što je u njega udario brod

133

Most Francis Scott Key u Baltimoreu srušio se u utorak oko 1:30 sati po lokalnom vremenu nakon što je u njega udario veliki kontejnerski brod, javlja CNN.

Sav promet se odvija obilazno, rekla je prometna uprava Marylanda, a nije jasno je li itko ozlijeđen. Sedmero ljudi i nekoliko vozila palo je u rijeku, kažu vatrogasci, koji su trenutačno na mjestu nesreće.

Videozapis sudara prikazuje visoki brod koji se uputio izravno prema jednom od potpornih stupova mosta prije nego što se sudario s njim, poslavši ogroman dio mosta u vodu u samo nekoliko sekundi. Udar je odmah izazvao urušavanje susjednih dijelova mosta. Nesreća je poslala velike oblake dima i vatre u zrak i činilo se da se dio mosta srušio preko prednjeg dijela broda, pokazala je video snimka. Tamni dim nastavio se dizati u zrak nekoliko minuta.

Most dug oko dva i pol kilometra s 4 prometne trake proteže se preko rijeke Patapsco i služi kao krajnji vanjski prijelaz luke Baltimore i bitna je poveznica Interstate-695 ili Baltimore Beltway.

Komentari