U Hrvatskoj je trenutno 481 osoba zaražena koronavirusom

24
Foto/Screenshot HRT

Trenutno je u Hrvatskoj potvrđena ukupno 481 osoba zaražena koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice, 14 bolesnika je na respiratoru, osam u Infektivnoj klinici Fran Mihaljević, tri u Osijeku, jedan u Rijeci, jedan u Splitu i jedan u Dubrovniku. Od jučer ujutro ukupno je novih 63 potvrđenih bolesnika, što znači da i dalje držimo situaciju pod kontrolom, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH.

Svi liječnici i medicinsko osoblje koji su bili u kontaktu s zaraženima u Jedinici intenzivnog liječenja KBC Sestre Milosrdnice su negativini, rekao je ministar Beroš.

Ravnatelj policije Nikola Milina rekao je da su zaražena i dva policijska službenika. U samoizolaciji je 90 djelatnika MUP-a.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izvijestio je kako je pozitivno  19 liječnika specijalista, šest specijalizanata, sedam medicinskih sestara i tehničara i dva stomatologa. Prosječna dob oboljelih je 49 godina. U samoizolaciji je 18.601 osoba te 546 zdravstvenih djelatnika.

Ministar Božinović zahvalio je svim građanima koji poštuju mjere i odluke Stožera.

Komentari