“I kada smo odvojeni, pjevajmo i svirajmo zajedno!” – Urban poziva na akciju “Pseća oluja”

19
Foto/Screenshot

Vrijeme pandemije koronavirusa i izoliranog života u četiri zida mnoge inspirira. Pokreću se nove akcije, ideje, inicijative. U novim, sasvim neočekivanim okolnostima potiče se kreativnost koja ljude povezuje.

Poznati glazbenik Damir Urban našao je načina kako putem društvenih mreža probuditi i potaknuti ljude da, unatoč izolaciji, stvore nešto novo. Uz poruku „…i kad smo osvojeni, pjevajmo i svirajmo zajedno“ poziva publiku, prijatelje, kolege glazbenike da im šalju svoje verzije pjesme „Pseća oluja“ Urbana&4.

Dragi prijatelji,
kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme Pseća oluja. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s corona virusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. Stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno, i odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. Svi smo više manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi “amateri”, jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada.
Pseća oluja je nastala u našim domovima, za njezinu se demo verziju Urban&4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo “spojili”. Našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual Pseće oluje.
Ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. Pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na pseca.oluja@gmail.com
na linkovima koji vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, samo vokalnu po kojoj možete svirati.
vaše snimke ćemo prikupljati naredna 2 tjedna i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači Pseće oluje.
također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (i #psecaoluja) da se lakše pratimo.
Mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača.
ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!”, objavio je Urban na Facebooku.

dragi prijatelji, kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme pseća oluja. naime, kad su…

Objavljuje Damir UrbanČetvrtak, 19. ožujka 2020.

Vrlo brzo, pokazalo se da je akcija „Pseća oluja“ bila pun pogodak. Duboko dirnut pristiglim izvedbama Urban potiče na slanje još audio i video materijala, prijedloga za video spot.

Dragi naši,

kad smo krenuli u akciju “pseća oluja”, primarna nam je namjera bila, osim da se na neki način povežemo i udružimo, da vam damo nešto što će vas zabaviti, čime se možete baviti, što će vas bar na kratko odvojiti od težine situacije u kojoj smo se našli. Vjerujemo da je u radu i stvaranju bar dio spasa od trenutne stvarnosti pa smo vas htjeli malo pogurati da se bacite na posao!

Međutim, ispalo je da ste vi “spasili” nas. trud, talent, angažman, pažnja i ljepota kojima ste pristupili svojim izvedbama je zaista duboko dirljiva. hvala vam. Iskreno smo oduševljeni i dirnuti!

Puštamo vam dio jednog od video zapisa koji smo primili. Hvala Elna!

Šaljite nam i dalje svoje audio i video izvedbe, ali ako se bavite video umjetnošću, možete i prijedloge za (dijelove) spota, jer, na naše iznenađenje i veselje, i takve smo uratke primili!
H
hvala vam, još jednom!, poručio je Urban na Facebooku.

dragi naši, kad smo krenuli u akciju “pseća oluja”, primarna nam je namjera bila, osim da se na neki način povežemo i udružimo, da vam damo nešto što će vas zabaviti, čime se možete baviti, što će vas bar na kratko odvojiti od težine situacije u kojoj smo se našli. vjerujemo da je u radu i stvaranju bar dio spasa od trenutne stvarnosti pa smo vas htjeli malo pogurati da se bacite na posao! međutim, ispalo je da ste vi “spasili” nas. trud, talent, angažman, pažnja i ljepota kojima ste pristupili svojim izvedbama je zaista duboko dirljiva. hvala vam. iskreno smo oduševljeni i dirnuti!puštamo vam dio jednog od video zapisa koji smo primili. hvala elna!šaljite nam i dalje svoje audio i video izvedbe, ali ako se bavite video umjetnošću, možete i prijedloge za (dijelove) spota, jer, na naše iznenađenje i veselje, i takve smo uratke primili!hvala vam, još jednom!p.s. s obzirom na to da je zg pogodio potres i tako nekima pomrsio planove za sudjelovanje, pomaknuti ćemo rok za slanje za još tjedan dana, dakle imate priliku do 09/04/2020 poslati svoje snimke.#psecaoluja

Objavljuje Damir Urban u Srijeda, 25. ožujka 2020.

Komentari