Riječki gradonačelnik nada se skorom postavljanju zaštite na štandovima bez zakupaca, ponudit će ih lokalnim OPG-ovima

44

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je u programu Radio Rijeke da svaku inicijativu, pa i ovu PGS-a, smatra dobrodošlom iako često provedba i nije posve jednostavna. Dodao je i to da je pokrenut postupak javne nabave za zaštitu od pleksiglasa za prodajna mjesta na ribarnici.

Načelnu suglasnost Stožera već imaju, pa se nada da bi Grad Rijeka za tjedan dana mogao ovu zaštitu postaviti i na štandovima koji su trenutno bez zakupaca na velikoj placi i na Brajdi te ih ponuditi lokalnim OPG-ovima.

Kad je riječ o PGS-ovoj inicijativi da se adventske kućice ustupe OPG-ovima, gradonačelnik je kazao kako za to prije svega treba suglasnost Stožera Civilne zaštite. Budući da kućice nisu u vlasništvu Grada Rijeke, treba stupiti u kontakt s vlasnicima, ponovo ih unajmiti, što traje desetak dana. Dodao je i to da je pokrenut postupak javne nabave za zaštitu od pleksiglasa za prodajna mjesta na ribarnici.

Gradonačelnik Obersnel smatra da te kućice nisu ništa sigurnije u ovoj situaciji nego li postojeći kiosci na placi koji su zatvoreni jer im je zabranjen rad.

Razmotrit će i mogućnost da se ipak nešto napravi s adventskim kućicama, izjavio je riječki gradonačelnik, dodavši da je u svakom slučaju najvažnije spriječiti socijalni kontakt.

U programu HRT Radio Rijeke upozorio je i na neodgovorno ponašanje pojedinca, što je uočio kada se provezao Rijekom.
U subotu i u nedjelju na trgu ispred Centra Zamet bile su okupljene velike grupe roditelja s djecom koja se zajedno igraju, dakle ostvaruju bliske kontakte, a odrasli sa sobom nose hranu i piće te se druže.

To nije dobro, rekao je gradonačelnik, dodavši da zna kako je teško s djecom u kući kad je lijepo vrijeme, ali poziva na strpljenje kako ne bismo pogoršali trenutno kontroliranu pandemiju.

 

Komentari