Nikad nisu morali proći “sve dok nas smrt ne rastavi” – Bili su u braku 70 godina, a preminuli u razmaku od nekoliko minuta

75

Ljubavnici iz djetinjstva koji su bili nerazdvojni tijekom svojih 70 godina braka umrli su od Covida-19 dok su se držali za ruke u bolnici u Ohiu, rekla je njihova obitelj za CNN. 90-godišnji Dick Meek i 88-godišnja Shirley Meek preminuli su u razmaku od nekoliko minuta 16. siječnja u Riverside Methodist Hospital u Columbusu u državi Ohio, rekla je obitelj.

“Nikad nisu morali proći ‘sve dok nas smrt ne rastavi'”, rekla je njihova kći Debbie Howell. “To nikada nisu morali učiniti jer su bili zajedno i uvijek smo im zahvalni.” Par je imao zakazano cijepljenje prvom dozom cjepiva protiv Covida-19 19. siječnja na 90. rođendan Dicka. “Bili su toliko bliski”, rekla je kći Vicci Harper.
Par se upoznao u srednjoj školi i od tada su zajedno. “Čitate o ljubavi na prvi pogled i mislite da to nije istina”, rekla je obitelj. “Pa, to je bila ljubav na prvi pogled za mog oca.” Proslavili su 22. prosinca 70. godišnjicu braka.

Roditelji su petero djece te imaju 13 unučadi i 28 praunučadi, živjeli su punim životom iz strasti, rekla je obitelj. Njihove su se avanture kretale od putovanja svijetom od padobranstva do nastupa na posebnim događajima za njihove unuke, čak i u starosti. Što je najvažnije, uvijek su imali vremena da budu zajedno, imajući datum sastanka zakazan za 15 sati. Svaki dan su nazdravljali jedni drugima. “Nisu bili tipični 88- i 90-godišnjak”, rekla je Debbie Howell za CNN. “Oboje su bili vrlo, vrlo zdravi, vrlo živahni ljudi sa svim svojim sposobnostima. Jednostavno su tako brzo umrli.”

Par je 26. prosinca bio pozitivan na Covid-19 nakon što su iskusili simptome za koje su vjerovali da su prehlađeni. Nakon nekoliko dana simptoma, otišli su u hitnu na Covid test i zdravlje im je odatle krenulo nizbrdo, rekla je obitelj za CNN. Dick je primljen u Regionalni medicinski centar Coshocton 2. siječnja, a Shirley ga je slijedila dva dana kasnije, rekla je obitelj. Oboje su imali poteškoće s disanjem. Kako im se stanje pogoršavalo, morali su biti prebačeni u drugu bolnicu. U to je vrijeme postojala šansa da će njih dvoje biti premješteni u zasebne bolnice, ali osoblje je pomoglo zagovarati da će oboje biti premješteni u Riverside Methodist Hospital.

“Od 8. siječnja do kraja to je samo išlo gore-dolje”, rekao je Howell. “Bilo je dana kad smo bili stvarno optimistični da će se oni probiti, ali pluća su im svaki dan otkazivala sve više i više.”
Kad je tim za skrb rekao obitelji da njihovi roditelji imaju još samo nekoliko dana života, zatražili su da njihovi roditelji budu smješteni u istoj sobi. “Nismo htjeli da se odvoje jer im je to bila najveća želja u životu što će biti zajedno”, rekao je Howell. “Željeli smo da se drže za ruke. Željeli smo da budu zajedno. Željeli smo da njihova omiljena glazba tiho svira u pozadini”, rekla je za CNN. I bolničko osoblje je to ostvarilo. Medicinska sestra napravila je dvosatnu listu omiljenih pjesama para i puštala ih dok su se posljednji put držali za ruke. Shirley je prva prošla, a zatim i Dick.

“Sestra je stavila glavu moje mame na rame mog oca. I ona je prišla i protrljala rame mog oca i rekla mu” Dick, možeš sada ići. Shirley te čeka”, rekao je Howell. “I za nekoliko minuta, otišao je.” Obitelj je rekla da se osjećaju sretno što su njihovi roditelji mogli proći ruku pod ruku i zahvalila se bolničkom osoblju što im je pomoglo da ispoštuju ljubavnu priču.

Izvor: CNN

Komentari