Nema više priče: prošao sam kroz “žuto”! Kreće novi sustav automatskog nadzora nepoštivanja crvenog svijetla

43
Foto/Teklić.hr

Na jučerašnjoj 6. sjednici Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije Županijski savjet, kojim predsjedava Boris Skeledžić, prihvaćen je prijedlog tvrtke “NEROline” d.o.o. za suradnju kroz zajednički novi pilot projekt: Sustav automatskog nadzora nepoštivanja crvenoga svijetla.

Ovaj projekt je nastavak prethodne suradnje iz  2015. godine koji je svojim rezultatima doprinio uspostavi automatskog nadzora prometa u Rijeci početkom rujna 2015. godine.

Novim projektom želi se na odabranoj lokaciji postaviti suvremeni nadzorni uređaj “Cordon-M”KR koji ima mogućnost automatskog detektiranja prekršaja prolaska kroz raskrižje na crveno svijetlo, prelazak zaustavne linije u trenutku dok je na semaforu upaljeno crveno svijetlo, kretanje raskrižjem u zabranjenom smjeru, pogrešno prestrojavanje, kretanje prometnom trakom namijenjenom za vozila javnog gradskog prijevoza.

Iz podataka koji će se prikupiti tijekom 3 mjeseca (rujan-listopad 2019. godine) izradit će se odgovarajuća analiza s preporukom poduzimanja potrebnih mjera koje će se razmotriti na sjednici Županijskog savjeta.

Komentari