Iznenađeni? Ove aplikacije predstavljaju smrt za bateriju i memoriju mobitela

124

U današnje vrijeme postoji aplikacija za sve, a u svijetu koji troši tehnologija, telefonska pohrana i baterija nikada nisu bili bitniji. Od Pinteresta do tutoriala za pilates, Tindera, aplikacije počinju preuzimati naše telefone jer postaju sve zahtjevnije, što uzrokuje da nam se baterije brže troše.

S 93% korisnika pametnih telefona koji svakodnevno priznaju upotrebu aplikacija, baterije našeg telefona počinju trpjeti, što nas ostavlja bez mogućnosti pristupa mobilnom uređaju do kraja dana. Zato, provedeno je istraživanje tvrtke pCloud kako bismo otkrili koje su aplikacije tajne ubojice naših baterija.

Analizirajući 100 najpopularnijih aplikacija, zaključeno je koje aplikacije najviše troše baterije telefona i zauzimaju najviše memorije i usporavaju naše mobilne uređaje.

U svojoj studiji tražili su tri stvari: funkcije koje koristi aplikacija, potrošnju energije pri normalnom korištenju i ima li aplikacija takozvani tamni način rada (dark mode).

Kombiniranjem tih rezultata, pCLoud je uspio izračunati koje od 100 najpopularnijih aplikacija su “ultimativne ubojice smartphone uređaja”.

Aplikacije društvenih mreža svih vrsta itekako zaslužne za prebrzo pražnjenje baterije na mobitelima. Obzirom da većina tih aplikacija koristi praćenje lokacije i učitavanje fotografija, kao i kameru uređaja, to je i očekivano. Niže navedeno je top 10 aplikacija društvenih mreža koje predstavljaju pošast za bateriju smartphone uređaja.

1. Facebook (82%)

2. Instagram (79%)

3. Bumble (77%)

4. Snapchat (77%)

5. Tinder (77%)

6. Grindr (72%)

7. Likke (72%)

8. Twitter (69%)

9. Houseparty (62%)

10. TikTok (62%)

Ovih 10 aplikacija su prema studiji pClouda najveći potrošači memorije smartphone uređaja:

1. United Airlines

2. Lyft

3. Uber

4. Fitbit

5. Facebook

6. Uber Eats

7. PayPal

8. Microsoft Teams

9. YouTube

10. Airbnb

Studija jasno pokazuje da su aplikacije društvenih mreža i dalje jedan od najvećih ubojica baterije. No, studija isto tako ističe da su aplikacije za fitnes i putovanja, koje zahtijevaju rad više funkcija uređaja u pozadini, čak još i zahtjevnije po bateriju mobitela i sustave za pohranu podataka, ističe pCloud u objavi na svojem blogu.

Izvor: Blog pCloud

Komentari