Pokrenuta peticija za ponovno prebrojavanje glasova na Eurosongu za Albinu

45
Izvor: Screenshot

Komentari na nastup Albine Grčić na Eurosongu ne prestaju se nizati, a u njezinu obranu stali su mnogi Hrvati, ali i stranci. Naime, na stranici Community SumOfUs Petitions pokrenuta je peticija za ponovno prebrojavanje glasova. Peticija je nazvana „Pravda za Albinu – prebrojavanje ili izravna kvalifikacija“, a peticiju je do sada potpisalo više od 4500 ljudi.

U opisu peticije stoji: “Albinu su očito opljačkali zbog toga što je Hrvatska mala zemlja i zbog drugih politika koje utječu na Eurosong, a čine to već nekoliko godina unatrag. To mora prestati”.

No, hrvatska ekonomistica Vedrana Pribičević ponudila je malo drugačije objašnjenje. Naime, objavila je statistiku slušanosti pjesama iz polufinala Eurosonga na Spotifyju, a tu se jasno vidi da Albinina pjesma nije među najslušanijima. “[Nepopularno mišljenje] Prije nego dobijemo spastične napade od neulaska Hrvatske u finale Eurosonga trebamo pogledati statistike slušanja pjesama na Eurosongu dostupne na Spotifyu. Jasno da je Hrvatska tu u donjem ešalonu. Ako zadnjih X godina imamo kriminalne rezultate na Eurosongu, onda bi se možda mogli i pitati zašto je to tako i što radimo pogrešno. Nije sve belosvetska zavjera, nije uvijek kriv sudija.”

Komentari