Zimi nije kraj! Još nekoliko dana proljetnih temepratura, od idućeg tjedna snijeg i bura!

54

Danas će tijekom dana još biti suho i barem djelomice sunčano, a poslijepodne slijedi naoblačenje, zatim i mjestimična kiša, u gorju i snijeg, kojeg kasnije može biti i u nizinama, .osobito unutrašnjosti Dalmacije.

Oborine su ponegdje moguće i tijekom četvrtka i petka, kada će ponovno biti sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, gdjegod i sjeverozapadnog, na Jadranu i jake bure i tramontane, a za vikend ponovno jugozapadnjak i jugo, uz većinom suho i sunčano vrijeme, te novi osjetniji porast temperature, javlja Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske.

U Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji u petak će prvu polovicu dana obilježiti postupno razvedravanje uz jugozapadne vjetrove, koje će najviše osjetiti Gorski kotar i otvoreno more. U drugom djelu dana vjetar će se smiriti a lokalno i potpuno ugasiti, prevladavat će uglavnom vedro, prenosi Rimeteo.

Ovakva situacija zadržat će se sve do drugog dijela subote kada će se vjetar nakratko ojačati. Navečer će okrenuti na jugo uzi porast naoblake, što će označiti početak nove promjene vremena.

Četvrtak će biti najtopliji, maksimalna temperatura zraka lokalno može narasti i do 18 °C, u ostatku područja uz obalu oko 15 °C, a u Gorskom kotaru oko 10 °C (lokalno do 15 °C u nižim područjima). Od petka se očekuje neznatni pad temperature, za svega 2 do 3 stupnja, no i dalje će biti iznadprosječno toplo.

U idućem tjednu izgledan je povratak zime, uz osjetan pad temperature, povremeni snijeg u gorju i buru na Jadranu.

 

Komentari