Zavižan i Platak dobili bijelu kapu

29
Izvor: Meteo Webcam

Državni hidrometeorološki zavod za petak je predvidio umjereno i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U višem gorju moguć je i snijeg te susnježica. Prema večeri postupno kidanje naoblake sa zapada.

Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak. Na Jadranu jaka bura, na udare olujna, a podno Velebita orkanska. Temperature će se kretati u unutrašnjosti od 4 do 9 stupnjeva, u Dalmaciji i Istri između 9 i 13 Celzijevih stupnja, dok na Jadranu od 12 do 17 stupnja.

Tea Blažević za N1 prognozirala je jačanje vjetra tijekom dana te upozorila da, ukoliko nije nužno, da se ne kreće na put jer osim jake bure, promet otežava i kiša. Uz kišu je u najvišim predjelima Gorskog kotara već počeo padati i snijeg, a on će se nastaviti u idućim satima u najvišem gorju. Već pada na Platku i na Zavižanu. Očekuje se i daljnji pad temperature, prenosi N1.

Snimka zaslona 2020-11-20 085900
Izvor: Platak.hr

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Karlobaga, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II.skupina vozila) na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na Krčkom most zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom. Molimo korisnike za dodatan oprez. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka. Zbog najave loših orkanske bure 20. i 21.studenoga neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar, a neće ploviti ni na povratnom putovanju Zadar–Pula u nedjelju 22. studenog, prenosi HINA.

Komentari