Vlasnik fast fooda Aleksandar Cupać pijan divljao autom u centru Rijeke i ubio dvije osobe. Dobio 9 godina zatvora

128

Riječanin Aleksandar Cupać nepravomoćno je osuđen na devet godina zatvora. Podsjetimo, prije sedam godina divljom vožnjom kroz centar grada skrivio je smrt dvije osobe. Sada, Županijski sud u Rijeci odredio mu je maksimalnu kaznu za kazneno djelo koje je počinio te je Cupać odmah po izricanju presude prepraćen u riječki pritvor. Također, Cupać neće smjeti upravljati motornim vozilima pet godina, a snosit će i troškove sudskog postupka, javlja Jutarnji list.

Stravičnu prometnu nesreću Aleksandar Cupać, vlasnik jednog fast food objekta u centru Rijeke, izazvao je 12. srpnja 2014. godine u Adamićevoj ulici u kasnim noćnim satima kada je centrom grada Audijem A6 jurio brzinom od najmanje 95 kilometara na sat, i to s koncentracijom alkohola od 1,48 promila.

Na pješačkom prijelazu, dok je njima bilo zeleno svjetlo, naletio je na pješake te su na licu mjesta poginuli Dario Krbavac, 50-godišnjak iz Opatije, kao i 48-godišnji Riječanin Marko Bunoza. Nakon izazivanja prometne nesreće, Cupać je pobjegao i oštećeni automobil parkirao na drugoj lokaciji, u blizini zgrade Luke Rijeka, a tek nekoliko sati kasnije prijavio se policiji.

Suđenje Cupaću počelo je 2016., na Općinskom sudu, a kada je već stiglo do samog kraja, izmijenio se Kazneni zakon kojim je povišena kazna za ovakva kaznena djela, pa je slučaj prebačen na Općinski sud. Iako je kazna zatvora predviđena za ovakva kaznena djela danas maksimalno 12 godina, s obzirom na to da je Aleksandar Cupać prometnu nesreću izazvao 2014., dok je važio stari Zakon, dobio je tada maksimalnih 9 godina. Odluka je još uvijek nepravomoćna i Cupać ima pravo na žalbu, čije će razrješenje čekati u zatvoru, donosi Jutarnji list.

L.B.

Komentari