[VIDEO] Karnevalski skandal u Imotskom

21

Organizatori karnevala u Imotskom spalili su lutke istospolnog para koji u rukama drži udomljeno dijete. Na lutki djeteta bila je zalijepljena fotografija Nenada Stazića, SDP-ovog saborskog zastupnika te nacrtana crvena petokraka zvijezda. Ono što još više zabrinjava jest činjenica da su u karnevalskoj povorci iza lutaka istospolnog para i njihovog djeteta hodala djeca vrtićke dobi. Sam čin spaljivanja lutaka odvio se jednako tako pred svim posjetiteljima karnevala u Imotskom, kao i pred očima djece koja su tome svjedočila iz prvih redova.

Predsjednik KD „Bakove svečanosti“ komentirao je: „Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno.“ Je li ovo ispravna slika suvremenog društva Hrvatske?

Predsjednik sabora Gordan Jandroković u svezi s ovim događajem istaknuo je: “Neprimjereno mi je da se oni koji pripadaju bilo kojoj manjinskoj skupini tretira na taj način. Svi trebaju imati svoj stav, ali trebaju uvažavati i da postoje drugačiji, da ima ljudi koji drugačije razmišljaju.Trebamo biti puno više uključivi i tolerantni.”

Protiv organizatora spaljivanja lutaka bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona, najavio je SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk. Cijeli događaj spaljivanja lutaka koje predstavljaju gay par s djetetom možete pogledati na YouTube snimci Boška Ćosića od 1:41:00.

Komentari