U Zagrebu gori zgrada! Vatrogasci spašavaju čovjeka s balkona

19

U zagrebačkom naselju Trnsko izbio je požar u stambenoj zgradi na devetom katu. Šef zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih potvrdio je da je požar krenuo iz stana na devetom katu i proširio se na 10. kat. “Spašeno je šest osoba i više životinja, sve osobe izgledaju u redu, samo ih je nekoliko udahnulo dim”, rekao je Jembrih za Jutarnji list. Na terenu je nekoliko vatrogasnih kola, a reporter N1 Televizije javlja kako se čini da se požar iz jednog stana proširio u drugi. Na najvišem katu nalazi se čovjek na balkonu koji čeka da ga se spasi. Najvjerojatnije će ga evakuirati kroz stubište umjesto vatrogasnom košarom s vanjske strane.

Jedan od stanara zgrade kazao je za N1: “S djedom sam izašao, susjeda nam je rekla da se zapalio stan. Mi smo na 4. katu. Susjedi su svi izašli.”

“Bio sam na Savskoj kad su me zvali da gori zgrada. Pas Tole bio je u stanu na 8. katu, a gorio je deveti. Cvilio je. Ma baš me briga za neboder, vratio sam se po njega, ne bih ga dao ni za što”, kazao je još jedan stanar.

Oko 12 sati, požar je ugašen, ljudi su evakuirani, a čovjek s balkona je spašen.

Komentari