U slijedeće dvije godine sanacija Krčkog mosta, radovi teški 44,6 milijuna kuna

Uz obnovu Krčkog mosta, planira i izgradnja čvora Trinajstići na riječkoj obilaznici

162

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na prigodnoj svečanosti kojom je obilježen prestanak naplate cestarine na Mostu Krk.

Naime, Odlukom Vlade o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka – Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste i most Krk, a time ujedno i za prestanak naplate mostarine na Krčkom mostu.

Na svečanosti je potpisan Ugovor za izvođenje radova sanacije betonskih površina i kolničke ploče mosta Krk, kao i Ugovor za usluge stručnog nadzora i kontrole kvalitete nad izvođenjem radova sanacije Krčkog mosta. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 44,6 milijuna kuna, a radovi su podijeljeni u četiri faze ili polugodišta i izvodit će se tijekom sljedeće dvije godine.

Ugovor o sanaciji betonskih površina i kolničke ploče mosta s predstavnicima Autoceste Rijeka – Zagreb (ARZ) potpisala je zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Sitolor, Spegra i Geotehnika, dok je Ugovor o stručnom nadzoru i kontroli kvalitete radova potpisan sa Institutom IGH.

Ovaj most jedan je od najvećih infrastrukturnih objekata u Hrvatskoj i vapi za obnovom. Iznašli smo sredstva za njegovu obnovu i danas potpisujemo ugovore”, istaknuo je Butković dodavši kako se uz obnovu Krčkog mosta, planira i izgradnja čvora Trinajstići na riječkoj obilaznici, a za što se očekuje raspisivanje natječaja.krčki most1

Okupljene je pozdravio i ministar turizma, Gari Capelli istaknuvši kako je ukidanje mostarine ogroman iskorak za turizam, kao i za sve one koji žive na otoku ili dolaze na njega.

Komentari