U Crikvenici zatečen u vožnji s koncentracijom alkohola od 2,10 g/kg

163

Policija je za 32-godišnjaka predložila novčanu sankciju od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH na rok od godine dana.

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 35 prometnih prekršaja. Od toga su evidentirana po četiri prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola i isti broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji. Zabilježena su i po dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom, te 23 ostala prekršaja.

Od 37 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 2,10 g/kg izmjerena je 32-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Policija ga je u petak, 27. ožujka oko 19 sati, zatekla na području Crikvenice gdje je u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom marke Audi, registarskih oznaka BiH.
Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja prekršajno prijavljen. Predložena mu je novčana sankcija od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske na rok od godine dana.

Što se tiče ostalih koncentracija, dvoje vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, kao i iznad 1,50 g/kg, dok je jedan vozač u skupini od 1,01 do 1,50 g/kg.

Inače, proteklog vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. S ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba te veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike, poglavito vozače, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Izvor: Policijska uprava primorsko-goranska

Komentari