Suma sumarum prosvjedne akcije – BikeRIce i BikeRI: “Tko zna, možda nam uz neku usputnu kavu padne napamet neka slična akcija!”

15
BikeRice i bikeRi, FOTO: Facebook

U subotu su motociklisti iz Rijeke i Primorsko-goranske županije prosvjednom akcijom usporili promet preko Krčkog mosta. Plaćajući mostarinu u lipama ukazali su na potrebu ukidanja naplata mostarine. Okupljeni na Facebook stranici BikeRIce i BikeRI napravili su “mali” osvrt i reakcije na subotnju akciju, koju će, dali su naslutiti, ponoviti!

“Mali” osvrt na akciju plaćanja mostarine lipama i komentare po društvenim mrežama:
Akcija je uspjela utoliko što je 90% ljudi shvatilo da treba pokrenuti građanski neposluh, inat i početi javno izražavati negodovanje i tražiti svoja prava. Mostarina je samo jedan dio u svemu tome. Bunt je krenuo i sada treba nastaviti dalje.

Motoristi nisu prekršili niti jedan zakon RH, lipe su zakonsko platežno sredstvo i možemo na bilo koju naplatnu kućicu koja je otvorena.

Policiji poručujemo da korektno odrađuju svoj posao jer smo slobodna i demokratska država. Ne može se kažnjavati ljude koji su motorom krenuli na kupanje, pa nisu motoristi kriminalci 😎

Onima koji su negodovali putem društvenih mreža ukratko poručujemo:
– kolona bi bila i ovako i onako, zbog nas su, barem to prijepodne, bile otvorene sve naplatne kućice 😉
U roku 45 minuta naša akcija je završila.
– ne stvarajte patetiku tamo gdje ne treba jer svi vi koji ste kukali zbog male djece u autu ne svaljujte krivnju na nas, Vi ste ti koji ste trebali pobrinuti se da vam djeca i stariji ne putuju po najvećoj vrućini. I sljedeći vikend će biti kolone, koga ćete tada kriviti?

Političkim strankama koje su rekle da nas podržavaju: gdje su bili vaši predstavnici da svojim biračima pokažu da ne govore samo isprazne fraze na press konferencijama već i sudjeluju u pokušaju borbe za prava malog čovjeka?

Ovo nije osvrt samo jedne osobe, ovo su neki od komentara grupe koja se u subotu ugodno družila.
Akcija će biti opet samo što nećemo više najavljivati ništa.
Sljedeći put kada vidite veću skupinu motorista na cesti vrlo je vjerojatno da se družimo, uživamo u vožnji. 
Tko zna, možda nam uz neku usputnu kavu padne napamet neka slična akcija 😎🏍😎🏍

"Mali" osvrt na akciju plaćanja mostarine lipama i komentare po društvenim mrežama:Akcija je uspjela utoliko što je 90%…

Objavljuje BikeRIce i BikeRIPonedjeljak, 1. srpnja 2019.

Komentari