Studentski centar Rijeka prigodnom svečanošću danas je obilježio svoj veliki jubilej – 61. rođendan

49

Studentski centar Rijeka prigodnom svečanošću danas je obilježio svoj veliki
jubilej  – 61. rođendan. Bila je to prilika da se rezimira što se sve napravilo u ovih – više od pola stoljeća rada ustanove – koja brine o studentskom standardu studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci te spada u najstarije sastavnice Sveučilišta u Rijeci.

Iza nas je uistinu mnogo projekata, događaja, jelovnika, izgradnji, posluženih obroka.

No, počeci su bili skromni; 216 ležajeva i malena menza na Brajdi naziva “Triglav” osnovana krajem 50- tih godina prošlog stoljeća, a koja je danas zatvorena (ex Viktorija). Prvi pravi objekt za studentsku prehranu u Rijeci s radom započinje 1. ožujka 1960. godine, a riječ je o statusnom restoranu Index. 

mr. Dinko Jurjević
mr. Dinko Jurjević

Od tada pa do danas puno se toga promijenilo; razvoj poprima novi ritam s investicijskim ciklusom na Kampusu, ali je naš cilj ostao isti – konstantno raditi na podizanju studentskog standarda kroz četiri svoje djelatnosti; smještaj, prehrana, privremeno i povremeno zapošljavanje i slobodno vrijeme.

SC Rijeka danas pruža uslugu prehrane na 15 lokacija i to kroz 3 restorana, 4 bistroa, 2 buffeta te 6 caffe barova. Dva studentska naselja SN Ivan Goran Kovačić i Trsat raspolažu s 1.427 kreveta, a više od 9.000 studenata godišnje radi preko studentskog ugovora Student servisa.

prof.dr.sc. Alen Jugović
prof.dr.sc. Alen Jugović

Prigodnim riječima na događaju se nazočnima obratio ravnatelj Centra mr. Dinko Jurjević, predsjednica Radničkog vijeća SCRI Ines Gedini, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Marta Žuvić, predsjednik Upravnog vijeća SCRI prof.dr.sc. Alen Jugović te radnica Vanja Korica, inače koordinatorica Foto grupe Baltazar.

prof.dr.sc. Marta Žuvić
prof.dr.sc. Marta Žuvić

Ravnatelj Centra mr. Dinko Jurjević tom je prilikom čestitao svim radnicima njihovu godišnjicu te dodao da je SCRI osnovan radi skrbi o studentskim potrebama, ali da je to ujedno drugi dom mnogim radnicima, partnerima, suradnicima.

Uputio je tom prilikom zahvalu mnogim djelatnicima koji su predani u svojem poslu te dodao da SCRI radi po načelima trgovačkog društva i trenutno zapošljava 250 radnika.

Susret je zaokružen otvaranjem izložbe fotografija Foto grupe Baltazar pod nazivom “Sjećanja”. Radovi su prikupljeni putem javnog natječaja koji je organiziran tijekom veljače ove godine, a na koji se prijavilo 17 autora.

Leonarda Brnas
Leonarda Brnas

Cijeli ovaj događaj je dostupan na našim mrežnim stranicama facebook https://www.facebook.com/sc.rijeka/ te portalu Svjetionik
https://svjetionik.scri.hr/.

Komentari