Sjednica Turističkog vijeća: Za promotivne aktivnosti sedam milijuna kuna

151

Danas je u Opatiji održana 68. sjednica Turističkog vijeća na kojoj su članovi vijeća, uz prisustvo ministra turizma Garija Cappellija i direktora HTZ-a Kristjana Staničića, usvojili izmjene i dopune Godišnjeg programa rada i financijskog plana HTZ-a u 2020. godini. Novim planom predviđa se smanjenje ukupnih prihoda Hrvatske turističke zajednice za ovu godinu od oko 35 posto u odnosu na prvotni plan, dok se smanjenje od oko 40 posto predviđa na rashodovnoj strani.

„Uslijed pandemije COVID-a pri čemu je turizam najpogođenija industrija našli smo se u situaciji očuvanja zdravlja, kao i radnih mjesta pri čemu je naša Vlada dala direktnu pomoć za pola milijuna zaposlenih, kao i niz olakšica za poslovne subjekte. Tako smo za gospodarstvenike u turizmu i ugostiteljstvu uveli niz mjera rasterećenja, a i danas smo na e-Savjetovanje uputili izmjene pravilnika o turističkoj članarini kojim smanjujemo propisane iznose paušala za 50 posto“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli komentirajući aktualnu situaciju u gospodarstvu.

„Izmjenama i dopunama Godišnjeg programa rada i financijskog plana HTZ-a pristupili smo zbog izvanrednih okolnosti koje su nastale kao posljedica globalne pandemije koronavirusa koja i u ovim trenucima snažno utječe na globalna turistička kretanja. Novim planom osiguravamo kontinuitet promotivnih aktivnosti na inozemnom tržištu kroz zajedničke promotivne aktivnosti za glavni ljetni dio turističke godine koje ćemo provoditi u suradnji sa sustavom turističkih zajednica i ključnim partnerima na odabranim tržištima za što su članovi Turističkog vijeća danas odobrili iznos od sedam milijuna kuna“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši kako su od početka lipnja u tijeku intenzivne promotivne kampanje na europskim emitivnim tržištima, a uskoro kreće i snažna promocija turizma na domaćem tržištu.

Odlukama Turističkog vijeća prihvaćeni su i budžeti za realizaciju novih zajedničkih promotivnih aktivnosti u 2020. godini s regionalnim turističkim zajednicama kojima će HTZ sufinancirati do 50 posto vrijednosti media planova za destinacijsko oglašavanje, kao i za suradnje s inozemnim turoperatorima i prijevoznicima koji promoviraju svoje programe za Hrvatsku i djeluju na inozemnim tržištima među kojima su Austrija, Češka, Mađarska, Njemačka, Poljska, Slovačka, Slovenija, Francuska, Švicarska, Nizozemska, Belgija, Švedska, Norveška, Italija i Velika Britanija.

 

Komentari