Rimac u šoku: “Grupa idiota u Zagrebu je rasistički vrijeđala naše inženjere, a onda ih i fizički napala”

177

Mate Rimac, vlasnik tvrtke Bugatti Rimac na društvenim mrežama podijelio je priču u kojoj opisuje kako su njegovi strani kolege fizički napadnuti u centru Zagreba. Naime, zbog šačice primitivaca i destruktivaca ova zemlja ne može ići dalje, kako u ovom slučaju, tako i općenito. Ako se stranci u ovoj zemlji ne osjećaju sigurno, kako će se razvijati poslovi, gospodarstvo i u konačnici čitavo društvo? Koliko je Hrvatska uistinu moderna i kulturna država? Ovaj slučaj, ali i mnogi slični takvi, govore mnogo o društvu u kojem živimo, koliko smo otvoreni, tolerantni i koliko uvažavamo različitosti.

“Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu!? Šokiran i tužan sam.

Čuo sam se sa dečkima – kažu da su vidjeli grupu mlađih muškaraca koji su počeli sa rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama. “Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…” uz ostale popratne psovke. Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt – prešli su cestu i ubrzali korak, ali su ih napadači dostigli i počeli s fizičkim obračunom.
Jedna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlačimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda. Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, nece imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj.
Nadam se da ce policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati niti Hrvate,” napisao je Rimac na društvenim mrežama.
Snimka zaslona 2021-11-27 180034
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

Komentari