Nakon rasističkog napada, Rimac nastoji zadržati radnike: “Oni dolaze sa znanjima kakva tu ne postoje”

74

S petka na subotu dogodio se sramotan rasistički napad u samom centru Zagreba. Podsjetimo, grupu mladića, koja je inače zaposlena u tvrtki Rimac, verbalno i fizički napala je grupa huligana na osnovi toga što su stranci. U napadu je, kako doznaje RTL Danas, teške ozljede zadobio i mladić iz Hrvatske koji je pokušao braniti svoje kolege. S teškim tjelesnim ozljedama u bolnici je završio i 26-godišnji Indijac.

Kakav je protokol u Rimac Automobilima sada objasnila je Martina Verović, direktorica ljudskih resursa Rimac grupe. “Sad pokušavamo pružit svu moguću potporu i podršku našim kolegama da se uslijed takve situacije osjete sigurno i da imaju svu podršku i pomoć koju mogu dobit s naše strane tako da ih kao vrijedne zaposlenike zadržimo u firmi jer nam je jako dugo, zapravo, trebalo da ih dovedemo. Oni dolaze s vrlo specifičnim, specijalističkim inženjerskim znanjima koja u našoj regiji i Hrvatskoj najčešće ne postoje”, kaže.

Inače, u Rimac Automobilima radi 200 stranaca iz 35 zemalja. Eurostat je nedavno objavio kako je Hrvatska jedna od najsigurnijih zemalja u Europi kada se gleda prijava nasilja. Ipak, prošle godine, kada govorimo o nasilju iz mržnje je samo u Zagrebu razriješeno 15 takvih kaznenih djela, a samo godinu ranije bilo ih je 11 manje, iznosi podatke RTL Danas. “Više nikad. Zaista je važno da takvih slučajeva nema ni za koga, nigdje. Znači, razumijevanje da su različitosti sjajne, ne dobre, nego sjajne i da one doprinose da zapravo svi napredujemo i rastemo”, zaključuje Verović.

L.B.

Komentari