Riječki HNK i ZAMP odgovorili na prozivke

71

Na nedavnoj konvenciji glavne oporbene stranke u Rijeci, njen je čelnik ustvrdio kako je gradsko kazalište, HNK Ivana pl. Zajca,  ni narodno ni hrvatsko, te najavio promjene tog stanja, očito nesvjestan procedure putem koje do bilo kakve promjene može doći. Jedan od njegovih pobočnika potom je ustvrdio kako će doći do ukidanja ZAMP-a koji se bavi zaštitom autorskih prava.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju.

Na kazališti je osvanuo poziv spomenutom čelniku na novu baletnu predstavu Sex, a putem društvenih mreža kazalište se u više navrata zahvalilo na promociji, pozivajući između ostalog i na uprizorenje Krležine “Hrvatske rapsodije”. Poznavajući modus operandi voditelja kazališta, nema sumnje da će se još koji put nekim zezom osvrnuti na najave oporbe o svim promjenama koje namjeravaju uvesti nakon što jednog dana zakormilare brodom zvanim izvršna i zakonodavna vlast.

Na najave da će uskoro biti ukinut ZAMP, reagiralo je priopćenjem spomenuto društvo, čiji direktor između ostalog navodi kako su “kreativci, kulturni poduzetnici, vrijednost i snaga koja pomaže razvoju uspješnije Hrvatske a to je u interesu svih koji se natječu za povjerenje glasača.”

I na ovo je došao odgovor iz glavne oporbene stranke kako bi od ZAMP-a posao mogla preuzeti FINA, no trenutno na to nema komentara. Vjerojatno zato jer bi se opet radilo o svjetskom presedanu, nigdje viđenoj praksi čija logika opstoji samo u glavi onog tko ju je zamislio.

Razumljivo je podilaženje nekim idejama potencijalnih glasača uoči izbora, no političari bi ipak trebali znati kad povući kočnicu i ne se previše zaletati s obećanjima, postoji nešto puno bitnije, a to je društvena odgovornost.

Komentari