Prva večer jubilarnih 10. Riječkih stepenica prošla u znaku elegancije i živih boja

Na prvoj večeri dvodnevnog slavlja 10. Riječkih stepenica predstavili su se hrvatski dizajneri sa sveukupno 16 zaista različitih kolekcija u kojima je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

394

Sinoć je pred mnogobrojnom publikom željnom mode, održana prva večer jubilarnih 10. po redu Riječkih stepenica ispred Grand hotela Bonavia u samom centru Rijeke, u organizaciji Udruge za promicanje kulture odijevanja „Riječke stepenice“ čija je direktorica nekadašnja Miss Universe Hrvatske, danas uspješna poduzetnica i PR agentica Ivana Delač Đolo.

Ova ugodna topla ljetna večer započela je pozdravom voditeljice Vlatke Pokos koja je za ovu priliku nosila prozirnu čipkastu haljinu dizajnerice Matije Vuice o kojoj će se zasigurno još neko vrijeme pričati, i direktorice projekta Ivane Delač Đolo, a onda su se uz zvukove popularne glazbe redom predstavljale kolekcije hrvatskih dizajnera i to redom Vesna Sposa, Salon Marie, očna optika Ghetaldus Rijeka, Vjenčanice Biba, Boutique Rival, Jeordie’s odijela, Katarina Mamić design, Ivana Jurić design, potom opet Ghetaldus Rijeka pa Hero4Heroes, Chic IB bags i Showroom Antonela, nakon kojih su se svojim kreativnim dizajnom predstavili i učenici Srednje trgovačke i tekstilne škole, iz sektora mode, tekstila i kože, iz Rijeke. Na samom kraju na red su stigle i Andrea Zvono design, Anja Stehlik te Adriana Rajčić design.

Revije su između ostalih nosile i Miss Universe Hrvatske Ivana Mišura te Ivana Paris, kao i zaštitna lica kampanje Vedrana Linardić i Nikolina Miletić, Radovan Stošić, pjevač Damir Kedžo koji se odlično snašao u ulozi manekena te nekadašnji stanar popularnog TV showa Big Brother Fabio Čulinović. Za kosu manekenki i manekena bili su zaduženi stilisti Perman Experience, dok šminku potpisuje tim vizažistica Paola Peček, Iva Peradenić i Patrizia Jaklin.

Bilo je tu zaista svega, od dugih elegantnih večernjih haljina namijenjenih svečanijim prigodama, do naočala za moderne muškarce i šarene neformalnije odjeće koju možete nositi na večernjim, opuštenijim druženjima u gradu. Posebno bismo istaknuli kreativnost mladih modnih nada iz riječke Trgovačke i tekstilne škole, koji su predstavili tradicionalni ‘zalistavac’ – komad sukna kojim se pokriva prsni dio ženske košulje ukrašen platnenim aplikacijama živih boja, a koji je bio dio ženske dalmatinske narodne nošnje – u modernom modnom izričaju.