Produženi vikend za školarce? Izgleda da učenici u PGŽ-u sutra i u ponedjeljak ostaju doma!

37

Sindikati nastavljaju štrajk unatoč tome što je premijer Plenković jučer u saboru najavio da će za 6,12 posto povećati plaće svim državnim i javnim službenicima.

Sutra će u štrajku biti škole u Primorsko-goranskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Ličko-senjskoj županiji, objavili su prosvjetni sindikati. U ponedjeljak će štrajkati osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj, odnosno u svim županija uključujući i Grad Zagreb, poručili su u četvrtak čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja.

“U ponedjeljak će u štrajku biti cijela Hrvatska ukoliko sutra ne dođe do bitnog pomaka, do sastanka i rješenja naših zahtjeva”, najavili su sindikati u četvrtak. “To je poruka vladi da izjava premijera u saboru o namjeru povećanja osnovice za plaće svima ne znači ispunjavanje naših zahtjeva”, kazao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, a prenosi N1.

Po podacima sindikata štrajku u srijedu, koji se održao samo u Zagrebu, odazvalo se 87,42 posto članstva u srednjim školama i 82,94 posto u osnovnim školama.

U četvrtak, kada štrajkaju škole u Vukovarsko-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Zadarskoj županiji, odaziv članstva sindikata bio je 89,37 posto u srednjim te 81,49 posto u osnovnim školama.

Najavili su da će u ponedjeljak štrajkati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, te da će od sljedećeg tjedna početi s raznim sindikalnim aktivnostima na Trgu sv. Marka.

Štrajk i prosvjedi poruka su Vladi da izjava premijera Andreja Plenkovića u Saboru o namjeri povećanja osnovice u državnim i javnim službama ne znači ispunjavanje zahtjeva zaposlenih u obrazovnom sustavu, kazao je Mihalinec.

Komentari