Poziv na hitnu donatorsku akciju “PODRŽIMO MIRELU!”

54
Izvor: Screenshot Instagram

Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost poziva vas da zajedno, u solidarnosti s Mirelom Čavajdom prikupimo nužan iznos za medicinski zahvat u Sloveniji kojeg joj je zdravstveni sustav Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen. Mirela je sada primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće uslijed teške malformacije ploda. Trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 EUR.

Zaklada SOLIDARNA će odmah staviti na raspolaganje 15 000 kn (2000 EUR), a sve građanke i građane pozivamo da nam pomognu skupiti dodatnih 22.500 kn (3000 EUR) najkasnije do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022.kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme. Podržimo Mirelu i recimo DA humanosti! Podržimo žene koje trpe reproduktivno nasilje i tražimo zdravstvenu skrb u našim bolnicama!” poručeno je iz Solidarna – Zaklade za ljudska prava i solidarnost.

Donaciju „Za Mirelu!“ možete uplatiti na račun za krizne i hitne akcije otvoren pri Zakladi SOLIDARNA, pri ERSTE banci, IBAN: HR2424020061500078406, model 00, poziv na broj 05-2022, svrha: „Za Mirelu“.

Sav preostali iznos, ukoliko se prikupi više od ciljanih 3000 EUR usmjerit će se na psihološku podršku Mireli u procesu oporavka. U slučaju neiskorištenog iznosa, u dogovoru s Mirelom, donacije će se usmjeriti na potrebe drugih žena koje dijele Mirelinu sudbinu i treba im naša podrška kada ih zdravstveni sustav i država ostave na cjedilu.

Donacije se prikupljaju putem Zaklade SOLIDARNA u suradnji s udrugama RODA, CESI i PaRIter te drugim organizacijama potpisnicama zajedničkog Otvorenog pisma podrške Mireli i Zahtjeva Vladi RH koje možete potpisati i kao pojedinke/ci  OVDJE.

Sve informacije o tijeku ove hitne donatorske akcije bit će dostupne na: www.solidarna.hr www.roda.hrwww.cesi.hr i www.pariter.hr te na društvenim mrežama.

Suorganizatorice:  Roditelji u akciji – Roda, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i istraživanje, Platforma za reproduktivnu pravdu i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost kao nositeljica akcije.

L.B.

Komentari