Pokrenut inovativni način financiranja studentske znanstvene djelatnosti

84

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci 1. ožujka 2017. pokrenuli su znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.

Fond je otvoren studentima svih znanstvenih razina i područja preddiplomskog, diplomskog, integriranog sveučilišnog studija i stručnog specijalističkog diplomskog studija Sveučilišta u Rijeci. Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova.

Fond za financiranje znanstveno – istraživačke djelatnosti studenata Sveučilišta u Rijeci među prvim je takvim u Hrvatskoj, a o važnosti njegovog pokretanja svjedoči sve veća potreba studenata za adekvatnim i kontinuiranim potporama u tom području.

Zaklada Sveučilišta i Ured za znanost ovim potezom ulaze u krug renomiranih sveučilišta koja sustavno pružaju podršku studentima u njihovom procesu edukacije i usavršavanja, kao i pripremi za nositelje inovacija. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Doprinos Fondu, osim Sveučilišta u Rijeci, već su dali neki riječki fakulteti, a kampanja na njegovom stalnom obnavljanju traje i dalje. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se u skladu s akademskom čestitosti i etičkim standardima, načelima izvrsnosti, te strategijom razvoja Sveučilišta i riječke regije. Naglasak će biti i na ravnomjernoj zastupljenosti dodjela po pojedinim fakultetima. Prijave će se zaprimati po javnom natječaju, a o dodjeli sredstava odlučivat će neovisno zajedničko povjerenstvo.

Više informacija o fondu SIZIF kao i cjelovitu natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje (ili na mrežnim stranicama Zaklade i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci).

Komentari