Od subote u Opatiji kreće masovno cijepljenje!

36

Masovno cijepljenja građana cjepivom protiv COVID-a 19 počinje ove subote, 22. svibnja 2021. u 8,00 sati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Riječ je o prvom organiziranom punktu u PGŽ, nakon riječkog, na kojem će se provoditi masovno cijepljenje građana s područja cijele Liburnije

– Zbog dobne strukture stanovništva ovog područja otvaranje ovog cjepnog punkta se pokazalo nužno. U prvoj ćemo fazi naglasak staviti na osobe starije od 65 godina i kronične bolesnike, a potom prioritetne skupine iz treće faze, s naglaskom na djelatnike u turizmu i privatne iznajmljivače. Osim građana, cijepit će se moći i zaposleni u tvrtkama koje djeluju na ovom području. Sve tvrtke zainteresirane za cijepljenje zaposlenih prijavljuju se putem e-mail adrese NZZJZ-a  epidemiologija.opatija@zzjzpgz.hr , a ostali pojedinci preko svojih obiteljskih liječnika. Svi građani prilikom dolaska na cijepljenje obavezno trebaju sa sobom imati zdravstvenu iskaznicu, kazao je Anton Milohanić, voditelj opatijske ispostave NZZJZ PGŽ.

– Od veljače mobilni timovi Doma zdravlja kontinuirano provode cijepljenje u Opatiji i Matuljima. Za cijepljenje u subotu će svi oni, odnosno 15 timova obiteljskih liječnika, naručiti svoje pacijente u točno određeno vrijeme. Dakle, nitko ne može doći na cijepljenje bez poziva. Liječnici zovu svoje pacijente koji se mogu naručiti i preko platforme središnjeg sustava za naručivanje. U subotu će svaki tim cijepiti po 42 pacijenta, što je 630 pacijenata ukupno. Cijepljenje će se održavati još jedan dan u tjednu (srijedom ili četvrtkom) i tako u idućem razdoblju dva puta tjedno dok bude potrebe, kazala je voditeljica ispostave Doma zdravlja PGŽ Sonja Bačić. Koja će cjepiva biti na raspolaganju ne može se točno najaviti, no za očekivati je veće doze Pfizera, Moderne i Astrazenece, rekla je doktorica Bačić.

– Gradsko društvo Crvenog križa daje volontersku podršku procesu masovnog cijepljenja, njihovi volonteri već sudjeluje na masovnom cijepljenju na Zametu pa imaju dragocjena iskustva koja će pomoći pri osiguravanju jednostavnijeg snalaženja građana pri pristupu cijepljenju, a sve sukladno epidemiološkim mjerama, naglasio je predsjednik GDCK-a Roberto Žigulić.

– Naša sportska dvorana zadovoljava sve potrebne standarde za provođenje organiziranog masovnog procjepljivanja naših sugrađana, kao i svih ostalih građana s područja Liburnije. Grad Opatija je pružio svu potrebnu logističku podršku u organizaciji cijepljenja, kazao je gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić. Opatija je turistička destinacija, stoga ne treba posebno naglašavati kako je vrlo važno da se do početka glavne turističke sezone cijepi što više građana, posebno oni koji se bave turizmom i žive od turizma. Vjerujemo da će ova turistička sezona, koja je pred nama, polučiti mnogo bolje rezultate od prošlogodišnje i donijeti novi optimizam našem gospodarstvu. Kao što je to već svima jasno, jedino odgovornošću i procjepljivanjem stat ćemo na kraj ovoj pandemiji. Zahvaljujem na odličnoj suradnji Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, Domu zdravlja Primorsko-goranske županije i Gradskom društvu Crvenog križa te pozivam sve građane da se odazovu na cijepljenje ili, ako to još nisu, da se prijave za cijepljenje. I sam sam se preko svoje liječnice obiteljske medicine prijavio na cijepljenje te ću se cijepiti u subotu ujutro, kazao je gradonačelnik Dujmić.

Komentari