Novalja izabrala gradonačelnika Antu Dabu u prvom krugu

Jučerašnji izbori u Novalji završili su pobjedom dosadašnjeg gradonačelnika Ante Dabe, koji je prema očekivanjima većine pobijedio u prvom krugu.

350

Građani Grada Novalje već su u prvom krugu odlučili da će njihov novi gradonačelnik, ponovno biti dosadašnji prvi čovjek grada, nezavisni kandidat Ante Dabo. Dabo je sa 51,3% glasova birača odnio uvjerljivu pobjedu, dok je njegov protukandidat Aleksij Škunca s listom HDZ-a, HSLSP i HSP dobio 44.94% posto glasova. Na prijevremene izbore u Gradu Novalji izašlo je 65,6% birača.

Zna se i novi sastav Gradskog vijeća u koji ulazi pet vijećnika s liste grupe birača kojoj je nositelj Ante Dabo (38,14 posto glasova) i pet vijećnika koalicije HDZ-HSLS-HSP (34,84 posto glasova) te po jedan vijećnik koalicije SDP- Hrvatski laburisti-stranka rada (11,86 posto glasova), HSS-a (8,2 posto) i liste grupe birača nositelja Borisa Šuljića (6,96 posto).

Neprihvaćanje proračuna za 2016. godinu, u prosincu 2015. godine, rezultiralo je raspuštanjem gradonačelnika i Gradskog vijeća te krizom vlasti koja je ugrozila nadolazeću turističku sezonu, ali i planirane strateške projekte.

„Zahvaljujem svima koji su nam jučer iskazali povjerenje i još jednom potvrdili da žele bolju Novalju. Nastavljamo gdje smo stali, dakle ponavljam slogan koji smo koristili u kampanji i koji je nit vodilja našeg rada i razvoja Grada Novalje. Žao mi je što je do ovih izbora uopće moralo doći, jer je proračun bio stabilan i transparentan, međutim koalicija u Gradskom vijeću koju je prevodio HDZ iz političkih razloga nije podržala proračun te su time ujedno doveli u pitanje brojne započete projekte, ali i pripremu turističke sezone. Izgubili smo određeno vrijeme za koje sam siguran da ćemo ga nadoknaditi i ostvariti zacrtane ciljeve.“, izjavio je nakon pobjede gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo.