Ministar Cappelli na otoku Susku – novi Zakon o otocima rješava probleme otočana, ali i turista koji tu borave

70

Ministar turizma Gari Cappelli boravio je danas na otoku Susku gdje je obilježen 33. Dan iseljenika. Tom se prilikom osvrnuo na rezultate turističkog prometa kojima uvelike doprinosi i turizam na hrvatskim otocima.

Na hrvatskim otocima na kojima živi više od 120 tisuća ljudi, godišnje imamo gotovo tri milijuna dolazaka, samim time i tri milijuna prilika da posjetiteljima kroz manifestacije poput Dana iseljenika na otoku Susku, ali i ostalih koje u fokus stavljaju kulturu i tradiciju, predstavimo ono autentično, autohtono od naše zemlje te kroz turističku ponudu ponudimo cjelokupan paket usluga i doživljaja. To je prepoznala i naša Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem koja donosi novi Zakon o otocima kojim rješava probleme otočana, time i turista koji ondje borave, rekao je ministar turizma Gari Cappelli dodajući kako je od početka godine u Hrvatskoj ostvareno gotovo 50 milijuna noćenja, što je, nakon prošlogodišnjih rekordnih rezultata, rast od 6 posto, koliki očekujemo i na razini cjelokupne godine.

Hrvatska je danas prepoznata kao zemlja prirodne ljepote čiji duh, genijalnost i volja može ostaviti bez riječi i osvojiti srca cijeloga svijeta.zaključio je ministar Cappelli. Otok Susak nalazi se pod Turističkom zajednicom Malog Lošinja u kojem je prema podacima iz sustava eVisitor od početka godine do danas ostvareno 169 tisuća dolazaka te 1,2 milijuna noćenja što predstavlja rast od 4 posto u dolascima i noćenjima. Tijekom 2018. godine otok Susak posjetilo je 2.100 turista koji su ostvarili 23.9 tisuća noćenja.

Komentari