Lošinj je nova zvijezda Jadrana

100

Sjevernojadranski otok, za njih malo poznati, prema Daily Mailu nadolazeća je zvijezda ovog područja. Turizam nije novina na otoku, već u 19. stoljeću na njega je dolazila europska aristokracija, željna dobrog zraka, čistog mora i liječenja eventualnih respiratornih problema, za što je područje Kvarnera općenito pogodno zbog izvrsne mikro klime. Prema tekstu, otok posebno vole Talijani, ljubomorni na kvalitetu mora.

Naravno, temelj za komplimente su i brojni razvojni i investicijski planovi, koji uključuju i golf resort koji ovdje planira dizajnirati nekadašnji svjetski golfer broj jedan, Ernie Els. To će sigurno biti veliki poticaj, u smislu turizma, ali i drugih investicija, što bi u konačnici moglo dovući horde novih gostiju, kao što je to bio slučaj sa španjolskim otokom Majorcom prije više desetljeća, kada je krenuo u razvoj.

Dodamo li da je katarska delegacija prošli tjedan obilazeći Opatiju usporedila istu s Azurnom obalom, možemo se samo nadati da smo konačno na tragu jačeg, kvalitetnijeg turizma.

Kompletan tekst o Lošinju kao jadranskom odgovoru na Majorcu pročitajte ovdje.

Komentari