Kontra Stožera – Pozivao građana na javno okupljanje na području Poreča pa zaradio kaznenu prijavu

Muškarac je pozivao građane na javno okupljanje suprotno odluci Stožera civilne zaštite pa ga je policija prijavila zbog sumnje da je počinio kazneno djelo

19

Porečka policija, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sumnjiči 32-godišnjeg hrvatski državljanin za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno da je poticao na počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Policija je utvrdila da je 32-godišnjak posljednja tri dana na društvenoj mreži moderirao objave jedne grupe, a koja je osnovana u cilju poticanja građana na nepoštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19. Osim što je moderirao objave, 32-godišnjak je pozivao i druge osobe u grupu kako bi ona brojala što više članova, a sve u cilju stvaranja opće svijesti o potrebi kršenja odluka Stožera civilne zaštite RH.

Osumnjičenog se tereti i da je 30. ožujka oko 12.30 sati objavio poziv građanima na druženje na jednoj lokaciji na području Poreča, zapravo na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, čime bi nastala opasnost od povećanja širenja zarazne bolesti.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Komentari