Kanađanka primila Pernara na svoju jedrilicu. Sada zajedno plove Karibima

151

Ivan Pernar ima veliku želju naučiti jedriti, a prije nekoliko dana na aplikaciji Telegram požalio se kako su mu škole jedrenja u Hrvatskoj odbile dati popust za tečajeve. Stoga, uputio se na Karibe i potražio nekoga s jedrilicom kome treba pomoći. “Našao sam skipericu kojoj fali muška ruka na jedrilici”, napisao je Pernar i dodao kako će provesti tri mjeseca na jedrilici.

Skiperica, koja je prihvatila Pernara i  koja ga uči jedrenju, je Kanađanka koja se naziva Wild Captain Lexi. Svoje avanture na jedrilici opisuje kroz snimke objavljene na YouTubeu i na blogu, pa je tako pisala i o Pernaru s kojim je isplovila zadnjeg dana 2021.

U snimkama koje je objavila na YouTubeu pokazuje kako je obučavala Pernara, a više detalja je iznijela u svom prvom blogu otkako joj je bivši saborski zastupnik postao članom posade, piše Telegram.

Stvari idu dobro, mislim da sam mudro odabrala”, započela je kapetanica Lexi opisivati svoj suživot s Pernarom na jedrilici u videu. Kazala je kako je Perner “dobar u duši i dobra osoba”. Napomenula je kako Pernar nekada ne shvaća nijanse engleskog jezika i da ju je prvih tjedan dana zvao Leslie. “Izgleda da mu je teško izgovoriti slovo X”, napisala je.

Opisala je i neobične Pernarove navike poput ovisnosti o mobitelu. “Sve je ok u umjerenosti, ali Ivan je iznimno ovisan o mobitelu. Izgleda da mu je pažnja na razini zlatne ribice i ako nije na mobitelu duže od minute mora ga pogledati”, ustvrdila je. “Jako je inteligentan, ali iznimno nefokusiran”, opisala je Pernara kapetanica Lexi. “Kada ga ostavim samog, kako bi radila na brodu, i kažem mu vježbaj što sam ti pokazala, on to ne čini. Odmah je na mobitelu i sve što sam mu rekla uđe na jedno uho, a na drugo izađe. Samo misli o Facebooku ili o sličnome”, kazala je.

Opisala je kako su ona i Pernar otišli na ronjenje, no to je Pernaru bilo zanimljivo samo do trenutka kada se snimio i objavio snimku na društvenim mrežama. “Unutar deset minuta, nakon što sam spustila kameru, postalo mu je dosadno i otišao je sjediti na plažu. Ne zanima ga prirodna ljepota oko njega. To mi je čudno. Ne zanima ga iskustvo, nego samo da bude snimljen kako nešto radi”, napisala je. “Doslovce mu moram uzeti telefon kao da sam učiteljica ako želim da se fokusira na nešto ili da to napravi. Ako ga ostavim samog neće ništa napraviti, uhvati se mobitela i zaboravi sve drugo”, požalila se Lexi pa ustvrdila kako Pernar ima “jako čudna i ekstremna uvjerenja” i da svaku ludu ideju započinje s riječima “jednom sam vidio snimku”.

Boji se sapuna za suđe i neće jesti s tanjura koji su oprani sapunom. Boji se paste za zube i fluorida. Boji se kad koristim sredstva za čišćenje površina i samo kad pomiriše izbjeljivač boji se da će odmah umrijeti. Stalno ima mobitel u rukama, ali se boji da će mu moj izazvati rak. Jede isključivo najbolje svježe voće i povrće, bez GMO-a i mrzi hranu u konzervi. Sve mora biti bez glutena i čita sastojke svake hrane. Najizbirljivija je osoba oko hrane koja je stupila na ovaj brod. Kupio je više od tri tuceta banana (oko 36 banana) i sve ih je pojeo u dva dana prije nego što su istrunule. Više ne može zadovoljiti svoje visoke standarde oko prehrane. Jede kao konj. Mislim stvarno, jede šest puta na dan. Ako nije ništa jeo sat vremena odmah je gladan. Bio je uvrijeđen kad je vidio koliko hrana košta i gotovo ništa nije kupio u dućanu. Izgleda da ne razumije da nije u Europi. Želi čekati i kupiti jeftiniju hranu, ali ne razumijem što planira jesti do tada”, opisala je.

Kapetanica Lexi je još ispričala kako je jednom promijenila filter za gorivo na jedrilici i da je Pernaru dala da pridrži novi filter koji je napunila dizelom. “U pet sekundi zaboravio je što radi, i spustio je filter za gorivo na stol i dizel se prolilo po cijelom stolu gdje pripremamo hranu i ušlo je u frižider. Zapravo je svu hranu prelio dizelom. Njegov um je zaboravio što radi i nešto mu je odvuklo pažnju u sekundi. To je bilo toliko glupo, ali ne znam kako da se nosim s njegovom pažnjom na razini zlatne ribice”, požalila se još jednom. Opisala je i kako je jednom pustio uže, koje mu je jasno rekla da čvrsto drži, nakon samo deset sekundi, jer je morao provjeriti nešto na mobitelu. “Bojim se da će umrijeti ako ikada izgubi ili ošteti mobitel ili ako nećemo imati WiFi konstantno”, ustvrdila je, a prenosi Telegram.

L.B.

Komentari