Hrvatski gradovi suosjećaju s Parizom

Zgroženi smo ubojstvima nedužnih ljudi i tugujemo zajedno s Francuskom i ostatkom svijeta koji ne pristaje na terorizam ni kao oblik zastrašivanja ni rješavanja problema.

100
MSU u Zagrebu s porukom i u francuskim bojama

“Zagreb for Paris”, uz boje francuske zastave, piše na zapadnom pročelju zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Na inicijativu Grada Zagreba tako se simboličnim činom na novozagrebačkoj zgradi poslalo poruku solidarnosti i sa žrtvama terorističkog napada i sa svim stanovnicima Pariza. Isto tako, u znak solidarnosti s gradom svjetlosti zagrebačke fontane obojane su bojama francuske zastave.

Fontane Pariz

Slične inicijative bilježimo i u drugim gradovima; Grad Rijeka izvjesio je francusku zastavu na balkonu zgrade Gradske uprave na Korzu, građani pale svijeće na Mostu hrvatskih branitelja, a HNK je osvijetljen u bojama francuske zastave. U Puli su popularne dizalice (“Divovi”) osvijetljene u tim bojama. Ispred prostorija francuskog konzulata na splitskoj Rivi građani mogu položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

HNK Ivana pl Zajca u Rijeci
HNK Ivana pl Zajca u Rijeci
Dizalice u Puli
Dizalice u Puli

Na ovaj simboličan način, izražavamo suosjećanje s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma.

“Mir se ne može postići silom; steći ćemo ga samo međusobnim razumijevanjem”, rekao je jedan od najvećih umova svih vremena, Albert Einstein.

Brojne znamenitosti diljem svijeta obasjane su bojama francuske zastave.

Brojne znamenitosti diljem svijeta obasjane su bojama francuske zastave

Komentari