HGSS sutra prima nagradu Europskog parlamenta

108

Hrvatska gorska služba spašavanja dobitnik je nagrade “Europski građanin” Europskog parlamenta za 2015. godinu, a svečanost dodjele održat će se u Hrvatskom saboru u petak 18. rujna u 11 sati, u dvorani Ante Starčević, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog sabora.

Za nagradu ih je nominirao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, koji će ujedno pročelniku HGSS-a Vinku Prizmiću uručiti medalju “Europski građanin”.

Europski parlament od 2008. svake godine dodjeljuje nagradu “Europski građanin” koja služi kao priznanje za iznimna postignuća za promicanje boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanje prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije, a ove se godine HGSS našao među 47 pobjednika. Nakon dodjele prigodnih medalja na svečanostima u matičnim državama, dobitnici će biti pozvani na zajedničku svečanost u Bruxellesu, 14. i 15. listopada ove godine.

Nakon prigodnog govora dobitnika nagrade, uzvanicima će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Uzvanici i posjetitelji će također biti u prilici pogledati prigodnu izložbu o HGSS-u postavljenu u zgradi Sabora.

Više informacija o nagradi
O dobitnicima

Komentari