Eko akcija Crveni križ u plavom okviru: Čišćenje plaža Pećine

141

Utorak, 24. svibnja 2022. godine, povodom Tjedna Crvenog križa bit će organizirana eko akcija pod nazivom Crveni križ u plavom okviru u sklopu koje će se čisti plaže na području Pećina. Okupljanje je predviđeno u 9:15 na Javnoj plaži Pećine (Grčevo). Aktivnosti traju do 12:00 sati.

Čišćenje će obuhvatiti javnu plažu Pećine i okolne plaže te plažu Sablićevo. U sklopu edukativnog dijela programa Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije održat će prezentaciju pod nazivom Analiza mora, a predstavnik EM Tehnologija Rijeka održat će Radionicu o primjeni i izradi EM (efektivni mikroorganizmi) kugli koje su sve popularnije u borbi za očuvanje voda.

Uz čišćenje ide i…

U akciji sudjeluju učenici iz Učeničkog doma Sušak, Prve sušačke hrvatske gimnazije i Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Okupljanje je predviđeno u 9:15 na Javnoj plaži Pećine (Grčevo). Aktivnosti traju do 12:00 sati.

Osim ekološkog i edukativnog karaktera, akcija ima za cilj upoznavanje i integraciju mladih Ukrajinaca koji se nalaze na našem području te pozivamo sve obitelji iz Ukrajine koje imaju djecu u dobi od 14 do 18 godina da nam se priključe.

L.B.

Komentari