Država kaznila udrugu Glas poduzetnika zbog okupljanja, moraju platiti 20.000 kn, Bujas još 10.000 kn

20
Izvor: Facebook Glas poduzetnika

Udruga Glas poduzetnika kažnjena je s 20 000 kuna zbog okupljanja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prošle srijede. Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas kažnjen je s još 10 000 kuna.

Podsjetimo, prošle srijede održan je prosvjed poduzetnika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića kako bi se upozorilo na probleme poduzetnika kojima je već duže vrijeme onemogućen rad, a nisu dobili nikakvo obeštećenje. Bujas je o kaznama javnost izvijestio na Facebook grupi „Udruga Glas poduzetnika“:

“Stigle kazne UGP-u!

20 000 kn za Udrugu Glas Poduzetnika
10 000 kn za mene kao Predsjednika UGP-a
Nevjerovatna je brzina i efikasnost naše inače trome i neefikasne birokracije, koja na slučaju UGP-a pokazuje “zube”, no zanimljivo, tolerira nastup gdje. Markotić ispred isto tako daleko više od dozvoljenih 25 osoba, ili pak korona party u bolnici ili pak vise od 25 ljudi na sprovodu itd. itd.
Naravno da gđa. Markotić neće dobiti nikakvu kaznu, dapače!
Dvostruka mjerila i standardi su modus operandi u ovom društvu, i protiv toga se UGP jasno i nedvosmisleno bori od prvog dana, i nećemo stati.
Hvala svima koji su prisustvovali našoj akciji na Trgu Bana J. Jelačića u prošlu srijedu, osobno čak i nisam bio zbog korone, no osjećam se kao da jesam”, napisao je Bujas.
Snimka zaslona 2021-02-11 134115
Izvor: Screenshot Facebook Udruga Glas poduzetnika

Komentari