Društvo za zaštitu životinja Rijeka nastavlja na radovima za obnovu skloništa – Pomozite im donacijama!

110

Društva za zaštitu životinja Rijeka (DZŽR) je neprofitna humanitarna udruga građana,  koja djeluje 28 godina u Rijeci i okolici dajući svoj doprinos zajednici pomažući odbačenim i izgubljenim životinjama, u cilju razvijanja i podizanja svijesti za humaniji odnos prema životinjama. Čovjek kao humano biće mora težiti skladnim odnosima s okolinom uključujući životinjski i biljni svijet.

Od svih aktivnosti najkompleksniji i najstresniji segment Društva je rad i briga u skloništu za napuštene pse smještenom na zelenom graničnom predjelu Kastav-Viškovo. Za 90-ak pasa svakodnevno se brinu volonteri s osnovnim konačnim ciljem pronalaska dobrog, boljeg doma za njih.

Da bi se ispoštovao postojeći  Pravilnik o uvjetima koje skloništa moraju zadovoljavati  u RH, izgrađena je nova karantena (izolacija) za smještaj novih i bolesnih pasa, novi spremnik za hranu, drenažni odvod u dva dvorišta te obnovljeno nekoliko dotrajalih i derutnih bokseva za naše četveronožne štićenike. “Želimo naglasiti da su svi navedeni  radovi realizirani zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, sakupljenih u  veljači protekle godine nakon pokrenute akcije. Neizmjerno smo zahvalni, ne samo našim humanim sugrađanima na pozitivnom odazivu, već i predstavnicima medija zahvaljujući kojima se poziv za donacije proširio diljem županije, pa i šire”, kazali su iz DZŽR.

Međutim, DZŽR mora nastaviti radove u azilu u cilju poboljšanja kvalitete života naših pasa. Ovog puta  potrebni radovi  odnose se na novi drenažni odvod u preostala tri dvorišta kojim se rješava voda nakupljena za vrijeme kišovitog vremena, nabavku i montažu novog krova za bokseve te daljnju obnovu preostalih dotrajalih bokseva za siguran i ugodan smještaj naših dragih i zahvalnih štićenika. Kako su troškovi rada u azilu za napuštene i zlostavljane pse i inače vrlo visoki, potrebe za financijskom pomoći su stalne, naša konstanta, a svaka donacija je od velike važnosti. Osim troškova same obnove azila, izuzetno velik dio troškova odnosi se na veterinarske usluge.

L.B.

Komentari